ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ LESANTE

ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ

Το κύριο λιμάνι από το οποίο μπορεί κανείς να μεταβεί στη Ζάκυνθο από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι το λιμάνι της Κυλλήνης. Το ταξίδι διαρκεί μόλις 75 λεπτά και τα δρομολόγια του πορθμείου είναι πολύ τακτικά. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, μέχρι το λιμάνι της Κυλλήνης διαρκεί τρεις ώρες. Η Αθήνα βρίσκεται στον δρόμο σας, αν έρχεστε από τα νησιά του Νότιου Αιγαίου ή την Κρήτη. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο από την Πάτρα, τη μεγαλύτερη κοντινή πόλη, μέχρι το λιμάνι της Κυλλήνης διαρκεί μία ώρα. Η Πάτρα βρίσκεται στον δρόμο σας, αν έρχεστε από την Κεντρική ή τη Βόρεια Ελλάδα. Το Lesante Luxury Hotel & Spa απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Ζακύνθου.

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Από την Πεσσάδα, στο γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς, υπάρχει πορθμείο για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στη Ζάκυνθο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 90 λεπτά και τα δρομολόγια γίνονται δύο φορές την ημέρα. Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, το Lesante Hotel & Spa απέχει 45 λεπτά με το αυτοκίνητο. Από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, υπάρχει πορθμείο που μεταβαίνει στο λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 120 λεπτά και τα δρομολόγια γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Από το Πρίντεζι της Ιταλίας, υπάρχει πορθμείο απευθείας για το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου. Αυτό το δρομολόγιο λειτουργεί μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Από την Ιταλία (Βενετία, Ανκόνα, Πρίντεζι και Μπάρι) υπάρχουν πολλά πορθμεία με συχνά δρομολόγια προς την Πάτρα. Η Πάτρα λειτουργεί ως διεθνές κέντρο πορθμειακών γραμμών από/προς την Ιταλία, την Αλβανία και την Κροατία. Το λιμάνι της Πάτρας είναι επίσης το κέντρο από το οποίο μπορεί κανείς να πλεύσει προς και από όλα τα άλλα νησιά του Ιονίου. Το ταξίδι από την Πάτρα προς τη Ζάκυνθο περιλαμβάνει μετάβαση με το αυτοκίνητο και πέρασμα με το πορθμείο από το λιμάνι της Κυλλήνης. Τα λιμάνια του Κάβου και της πόλης της Ζακύνθου είναι ιδανικά για τον ελλιμενισμό γιοτ, ιστιοπλοϊκών ή ιδιωτικών σκαφών. Και από τα δύο λιμάνια, το Lesante Luxury Hotel & Spa απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Από το αεροδρόμιο της Αθήνας (ATH) υπάρχουν καθημερινές πτήσεις που συνδέουν το πρόσφατα κατασκευασμένο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ζακύνθου (ZTH). Από τη Θεσσαλονίκη (SKG), με ενδιάμεσες στάσεις στα νησιά της Κέρκυρας (CFU), της Λευκάδας (PVK) και της Κεφαλονιάς (EFL), υπάρχουν δρομολόγια πτήσεων δύο φορές την εβδομάδα. Από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ισραήλ) υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τη Ζάκυνθο. Το νησί υποδέχεται πτήσεις charter, προγραμματισμένες πτήσεις και αεροπορικές εταιρείες low cost. Από το 2010, η EasyJet προσφέρει απευθείας πτήσεις από/προς το London Gatwick (LGW). Το αεροδρόμιο επίσης εξυπηρετεί αεροπλάνα μεταφοράς φορτίων, Cessna, ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα. Από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, το Lesante Hotel & Spa απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.